احداث 30 هزار واحد مسکونی در پایتخت

به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری ارز پرس، حمیدرضا صارمی‌زاده در آیین امضای 4 تفاهم‌نامه تامین 30 هزار واحد مسکونی در پایتخت گفت: شهردار تهران بر اساس مطالعاتی که در بخش مسکن شکل گرفته بود قرارگاه مسکن را براساس قوانین بالادستی به دو روش مداخله و مشارکت مستقیم با هدف کاهش بی عدالتی شهری تشکیل داد.

وی افزود: در سال 90 در تهران 35 میلیون مترمربع پروانه ساخت صادر شده بود. این در حالی است که از این سال به بعد این روند با کاهش چشمگیری روبه رو بوده است چرا که در سال 1400 صدور پروانه به 5 میلیون متر مربع رسیده بود.

معاون شهردار تهران ادامه داد: اتفاقات بازار مسکن تنها به بازار دلار و ... ربطی ندارد کما اینکه مقام معظم رهبری نیز به این مساله اشاره کردند چرا که زمین و مصالح از خودمان است و بازارهای جهانی در آن بی تاثیر است.

تصریح کرد: طبق سیاستگذاری‌هایی که شهردار تهران انجام داده است؛ در قالب قرارگاه مسکن در نظر داریم ابتدا به مناطقی برویم که ساخت مسکن در آن به توسعه کلی شهر تهران بیانجامد و شامل مناطقی می‌شود که شاخص‌های توسعه یافتگی در آنها کاهش یافته است.

صارمی زاده یادآور شد: متغیرهای زیادی در التهابات بازار مسکن نقش دارد که از جمله می‌توان به محدودیت‌هایی که بخش‌های سیاستگذاری وضع کرده‌اند، اشاره کرد. به عنوان مثال در بافت فرسوده یک مصوبه شورای عالی شهرسازی باعث می‌شود تا روند نوسازی در  بافت فرسوده متوقف شود.

 معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران تاکید کرد: در این جلسه تفاهم نامه‌ای  که منعقد می‌شود، شاخص دسترسی به مسکن را  بهتر می‌کند که در حال حاضر وضعیت خوبی ندارد، رشد تورم در بخش مسکن کاهش پیدا می‌کند و همچنین در بخش مسکن سایر مولفه‌های تاثیرگذار  شروع به حرکت می‌کند.

معاون شهردار تهران گفت: به ساخت مسکن ایرانی- اسلامی در این پروژه‌ها توجه شده است. به همین دلیل ساخت مسجد و مدرسه در محله‌های نمونه در اولویت است.

به گزارش ارز پرس، مهدی هدایت؛ سرپرست سازمان نوسازی شهر تهران نیز در آیین امضای تفاهم نامه تامین 30 هزار واحد مسکونی در پایتخت اظهار کرد: قرارگاه مسکن با هدف تامین مسکن و استفاده از ظرفیت‌های تولید مسکن به عنوان محرک توسعه اقتصاد، تولید مسکن استطاعت پذیر و ایجاد محله‌های الگو با حمایت شهردار تهران ایجاد شده است.

وی افزود: در یک سال اخیر اتفاقات خوبی رخ داده و امروز شاهد عقد قراردادهایی با بانک مسکن، پارسیان و ستاد توانمندسازی محلات کم برخوردار شهر تهران هستیم.

سرپرست سازمان نوسازی شهر تهران ادامه داد:  این کارها با هدف کم کردن فاصله شمال و جنوب شهر تهران است.

وی تصریح کرد:  بانک ایران زمین طراحی که انجام داده با هدف محله الگو است. در هفته آینده نیز با سازمان‌های دیگر مانند شستا  که زمین دارند تفاهم نامه امضا می‌کنیم.

هدایت یادآور شد: این تفاهم نامه‌هایی که در حوزه تولید مسکن با نهادهای نظامی و دولتی منعقد می‌شود؛ 60 تا 70 هکتار امکان ساخت مسکن را در مناطق کم برخوردار  ایجاد می‌کند. هدف تنها مسکن سازی نیست بلکه ایجاد محله‌های الگو و تبدیل تهدیدها به فرصت‌هاست.

به گزارش ارز پرس، علی آقامحمدی؛ رئیس ستاد توانمندسازی محلات کم برخوردار کشور در آیین امضای 4 تفاهم نامه به‌ منظور تامین 30 هزار واحد مسکونی در پایتخت اظهار کرد:  آنچه که مسلم است این است که اگر بخواهیم قیمت مسکن را تغییر دهیم به جز در تهران نمی‌توانیم این کار را انجام دهیم که این نهضتی که به همت شهرداری تهران، بانک‌ها، وزارت مسکن و نهادهای موثر به خوبی دارد انجام می‌گیرد و نشان خواهد داد که بازار بی ثبات فعلی قابلیت دوام ندارد.این سیاستی است که در کل کشور تاثیر گذار است.

رئیس ستاد توانمندسازی محلات کم برخوردار کشور با بیان اینکه زمینه تفاهم برای ساخت 30 هزار واحد  فراهم شده و این طرح باید از مدل نهضت ملی فاصله‌ای داشته باشد، اضافه کرد: این طرح در حقیقت محله را می‌سازد و محله را احیا و روابط بین افراد را شکل می دهد. علاوه بر این سرمایه اجتماعی ایجاد می کند.

وی با اشاره به اینکه 2020 محله در کشور وجود دارند که کمتر برخوردار هستند و این محله‌ها  تمام بافت‌های فرسوده و حاشیه نشین را در بر می‌گیرند، خاطرنشان کرد:  این محلات 19 میلیون و 700 هزار نفر از افراد را در بر می‌گیرد.  در تهران نیز 179 محله این چنینی وجود دارد که 40 درصد مردم این محلات اجاره نشین هستند.  18 محله از آنها در شهر ری قرار دارد که در واقع تمام محلات شهر ری جزو محلات کمتر برخوردار هستند.

انتهای پیام/

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.