علاج‌بخشی کمی و کیفی رودخانه زهره با احداث سد چم‌شیر

به گزارش خبرنگار ارز پرس، چم‌شیر؛ سدی در گچساران که دو روی سکه دارد. از یک طرف فعالان محیط زیست در رابطه با آن ابراز نگرانی کردن و بیم تجربه دوباره «گتوند» را دارند. اما کارشناسان آب آن روی سکه هستند و این موضوع را رد کرده به عقیده برخی از کارشناسان آبگیری سد چم‌شیر می‌تواند تأمین آب برای تعداد کثیری از مردم باشد. محمد ابراهیم ساعت‌چی، کارشناس مدیریت منابع آب در رابطه با این موضوع به مهر می‌گوید: سد چم‌شیر ۲۵ جلد مستندات محیط زیستی دارد و این گزارش در اختیار نهادهای پژوهشی از جمله منتقدان قرار گرفته بوده است.

وی ادامه داد: تمامی مواردی که مورد نگرانی کارشناسان محیط زیست است، در گزارشات ارزیابی مورد توجه قرار گرفته و سازمان حفاظت محیط زیست نیز با بررسی دقیق کارشناسی مسئله مجوز احداث سد را صادر کرد.

ساعت چی توضیح داد: مطابق مستندات، وجود نفت در بخشی از مخزن سد یکی از مهمترین موارد زیست محیطی بود که در گزارشات مورد تاکید قرار گرفت و بر اساس دستورالعمل‌های شرکت نفت و همچنین مطابق پیشنهادهای محیط زیست استان، ۲ حلقه چاه واقع در مخزن بر اساس استانداردها توسط ماده سخت به طور کامل پر و پلمپ شد و مطابق قوانین نگرانی زیست محیطی در این حوزه وجود ندارد.

مستندات طرح چم‌شیر به سادگی در اختیار پژوهشگران قرار می‌گیرد

وی با اشاره به اینکه نگرانی از انحلال نمک در مخزن سد وجود ندارد توضیح داد: بر اساس برداشت‌های متعدد زمین‌شناسی و همچنین تهیه گزارش ژئوفیزیک، نگرانی از انحلال نمک در مخزن سد وجود ندارد و این مسئله با مدلسازی‌های سطح بالا مورد تاکید قرار گرفته است.

ساعت‌چی اضافه کرد: به عنوان پژوهشگر، در مواجه با مسئله به سادگی به همه اطلاعات و مستندات پروژه دسترسی پیدا کردم و وجود مقالات گسترده در نهادهای علمی، دلیل دیگری بر شفافیت مستندات در این طرح است. متأسفانه گزاره‌های غلط متعددی وارد مسئله چم‌شیر شده و افکار عمومی را دچار خطا کرده در حالی که با احداث این سد، به دلیل ایجاد ابزار تنظیم منابع آب شاهد علاج‌بخشی کمی و کیفی آب رودخانه زهره خواهیم بود.

منبع : مهر
برچسب ها :

رودخانه احداث

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.