پنتاگون: گشت‌زنی زیردریایی‌ هسته‌ای چین، چالشی برای آمریکاست

براساس گزارش پنتاگون، چین برای اولین بار دست‌کم یک زیردریایی هسته‌ای مجهز به موشک بالستیک را به طور دائمی در دریا مستقر کرده است؛ اقدامی که فشار بر آمریکا و متحدانش برای مقابله با ارتش رو به رشد پکن را می‌افزاید.

به گزارش ارز پرس، به نقل از خبرگزاری رویترز، ارزیابی‌های حاصل‌شده از ارتش چین نشان می‌دهد که شش زیردریایی موشک بالستیک کلاس "جین" گشت‌زنی‌های تقریبا مداومی را از جزیره هاینان به سمت دریای چین جنوبی انجام می‌دهند. تحلیلگران می‌گویند که این زیردریایی‌ها به یک موشک بالستیک جدید و دوربردتر مجهز هستند که می‌توانند قاره آمریکا را هدف قرار دهند.

به گفته تحلیلگران و منابع آگاه به این عملیات‌های دریایی، نکته‌ای که در گزارش ۱۷۴ صفحه‌ای در این خصوص در اواخر نوامبر منتشر شد توجه کمی را به خود جلب کرد اما این مسئله بیانگر پیشرفت‌های اساسی در توانایی‌ها و قابلیت‌های چین است.

گشت‌زنی‌های مداوم زیردریایی‌های هسته‌ای چین که مجهز به موشک بالستیک هستند، منابع آمریکا و متحدانش را تحت فشار قرار می‌دهند و از طرفی هم طبق پیمان "آکوس"، استرالیا اولین زیردریایی‌های اتمی خود را طی دو دهه آینده دریافت خواهد کرد؛ بدین ترتیب تمامی این مسائل استقرار تسلیحات به سبک جنگ سرد را تشدید می‌کند.

آنتونی کاتن، فرمانده ستاد تسلیحات راهبردی آمریکا طی یک جلسه استماع در ماه مارس گفت: زیردریایی‌های چین به موشک‌های نسل سوم (JL-۳) مجهز هستند.

همچنین براساس گزارش اخیر پنتاگون، برد موشک‌ این زیردریایی‌ها بیش از ۱۰ هزار کیلومتر تخمین زده شده و قابلیت حمل چندین کلاهک را دارند. موشک‌های نسل‌سوم نامبرده شده برای اولین بار به چین این امکان را می‌دهند که از آب‌های ساحلی چین به قاره آمریکا برسند.

وزارت دفاع چین هنوز به گزارش پنتاگون درباره استقرار این زیردریایی‌ها واکنشی نشان نداده است. پنتاگون هم در ارزیابی‌های خود ذکر نکرده که آیا این زیردریایی‌های چین چالش عملیاتی ایجاد می‌کنند یا خیر.

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.