چاووش‌اوغلو: ترکیه به جلوگیری از بحران جهانی غذا کمک کرد

وزیر خارجه ترکیه ضمن اشاره به موفقیت‌های آنکارا در حوزه کارآفرینی، اقدامات بشردوستانه و سیاست خارجی تاثیرگذار در حین جنگ روسیه-اوکراین گفت که به لطف توافق غلات دریای سیاه، از یک بحران جهانی غذا جلوگیری شد.

به گزارش ارز پرس، به نقل از خبرگزاری آناتولی، مولود چاووش‌اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه در توییتر نوشت: ما قرارداد غلات استانبول را با سازمان ملل متحد اجرا و از بحران جهانی غذا جلوگیری کردیم.

مفاد قرارداد غلات که در ۲۲ ژوئیه ۲۰۲۲ بین روسیه، ترکیه، اوکراین و سازمان ملل متحد امضا شد، انتقال غلات، مواد غذایی و کودهای شیمیایی اوکراین از سه بندر اوکراین از جمله اودسا از طریق دریای سیاه و لغو تحریم‌های اعمال شده بر صادرات محصولات کشاورزی و کودهای کشاورزی روسیه بوده است.

چاووش‌اوغلو همچنین خاطرنشان کرد که وزرای خارجه روسیه و اوکراین برای اولین بار از زمان آغاز جنگ، در تاریخ ۱۰ مارس ۲۰۲۲ در حاشیه نشست مجمع دیپلماسی آنتالیا گرد هم آمدند.

وی افزود: ترکیه امید صلح در جنگ اوکراین است و همچنین به تبادل زندانیان میان مسکو و کی‌یف کمک کرد و تماس‌ها میان آژانس انرژی اتمی دولت روسیه (روس‌اتم) و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) را تسهیل ساخت.

وزیر خارجه ترکیه همچنین گفت: ما کنوانسیون مونترو را اجرا می‌کنیم؛ پیمانی که ترافیک دریایی را از طریق تنگه‌های ترکیه تنظیم می‌کند و به این کشور اجازه کنترل ترابری دریایی را می‌دهد.

پیمان مونترو، توافق‌نامه‌ای بین ترکیه و قدرت‌های جهانی و منطقه‌ای است که به ترکیه اجازه کنترل ترابری دریایی در تنگه‌های بسفر و داردانل را داده است. این پیمان در ۲۰ ژوئیه ۱۹۳۶ امضا شد. این سند، دوره حضور ناوهای کشورهایی را که در حاشیه دریای سیاه قرار ندارند، به سه هفته محدود می‌کند. ترکیه در شرایط اضطراری حق دارد عبور کشتی‌های نظامی از این تنگه را ممنوع و یا محدود کند.

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.