افزایش ۱۶ درصدی کشف کالای قاچاق در خوزستان

به گزارش سرویس‌خبری مهر، سرهنگ سعید شعبان بعد از ظهر امروز دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: گمرکات یکی از حوزه‌های تحت پوشش پلیس امنیت اقتصادی خوزستان است که ایستگاه‌های انتظامی در هشت گمرک استان مستقر هستند تا بر صادرات و واردات نظارت کرده و تخطی از قانون صورت نگیرد.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی خوزستان با اشاره به حوزه مبارزه با جرایم اقتصادی گفت: برای ما سیزده کد جرم مثل زمین خواری، پول‌شویی، فرار مالیاتی، اختلاس و احتکار مشخص شده که در این بخش‌ها به صورت جدی ورود کرده و کشفیات خوبی هم داشته‌ایم؛ البته پیشگیری از وقوع جرم اولویت اول است.

وی افزود: در بخش جرایم اقتصادی، میزان کشفیات امسال بیش از یک هزار درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی خوزستان در خصوص مبارزه با قاچاق کالا و ارز عنوان کرد: با توجه به اینکه خوزستان یک استان مرزی است و حدود ۷۰۰ کیلومتر گسترده مرزی دارد، از طرفی استان‌های همجوار آن به نوعی مرزی هستند سبب شده که از چند راه ورود و خروج کالای ارزش را داشته باشیم؛ لذا پوشش دادن این محدوده کار بسیار سنگینی است.

سرهنگ شعبان ادامه داد: قاچاقچی‌ها منتظر ایجاد یک خلأ بزرگ هستند تا از آن سوءاستفاده کنند زیرا این افراد می‌توانند از هر خلأ قانونی از جمله مبادی رسمی کار خود را انجام دهند.

وی گفت: با قاچاقچی‌های انبارها و مسیرهای جاده‌ای بیشتر برخورد می‌شود و در این حوزه از ابتدای سال جاری تا کنون حدود ۱۶ درصد افزایش کشفیات کالای قاچاق به ارزش حدود ۹۰۵ میلیارد تومان در خوزستان داشته‌ایم و این نشان از برخورد قاطع پلیس در این حوزه است.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی خوزستان، تردد خودروهای شوتی در جاده‌های استان را یکی از مشکلات اعلام و عنوان کرد: بار ملوانی، قانونی و براساس سهمیه است که کمترین عوارض گمرکی دارد و این کار برای ایجاد رفاه در مناطق مرزنشین در نظر گرفته شده است؛ البته این بار به لنج‌های چوبی و سنتی زیر ۵۰۰ تن تعلق می‌گیرد.

سرهنگ شعبان اظهار کرد: یکی از استان‌های همجوار خوزستان، بیشترین لنج چوبی و سنتی کشور را به خود اختصاص داده که مقدار زیادی کالا را به صورت تجمیعی خرید و به استان‌های مرکزی ارسال می‌کند. اگر این بارها توقیف شوند، کالاهای ضبط شده و جریمه نقدی چندبرابری در نظر گرفته می‌شود و در صورتی که ۲ بار تشکیل پرونده شود خودرو نیز ضبط می‌شود که همین امر سبب شده تا شاهد تردد خودروهای با سرعت بالا (خودرو شوتی) در جاده‌ها باشیم.

وی اضافه کرد: همه عوامل انتظامی برای برخورد با خودروهای شوتی در جاده‌ها بسیج شده‌اند که موجب شد در آبان ماه امسال شاهد افزایش ۴۶۹ درصدی توقیف این خودروها در خوزستان باشیم و این از سنگین‌ترین برخورد پلیس با خودروهای شوتی است.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی خوزستان گفت: بیشترین برخورد با خودروهای شوتی در خروجی استان انجام می‌شود و می‌توان گفت بارهای خرید شخصی مسافرها توقیف می‌شود و این مستلزم آن است که شخص فاکتور کالای خریداری شده را به همراه داشته باشد تا مالکیت آن احراز شود.

سرهنگ شعبان عنوان کرد: قصد داریم رسوب بار در شهرستان‌های مرزی خوزستان انجام شود تا بازارهای مرزی داشته باشیم چرا که این بازارچه‌ها آورده بسیاری برای مردم استان خواهند داشت اما همه دستگاه‌ها و مردم باید برای آنجا کار همکاری و مشارکت داشته باشند.

وی با بیان اینکه سازمان صمت ساز و کاری مشخص کرده تا همه کالاها شناسنامه داشته باشند، تصریح کرد: با این کار برای کالاها شناسه و کد رهگیری مشخص می‌شود و این کالاها اگر در بازار هم رسوب کنند باز هم قاچاق محسوب نمی‌شوند.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی خوزستان بیان کرد: اشخاصی که خودروهای خود را در اختیار راننده‌های دیگر قرار داده و به صورت ماهانه از آنها مبلغی دریافت می‌کنند که قانون گذار برای مالک خودروها هم جریمه مشخص کرده و در صورتی که این امر تکرار و مشخص شود که مالک از مساله مطلع بوده، او در پرونده شریک می‌شود.

سرهنگ شعبان ادامه داد: تردد خودروهای شوتی در جاده با سرعت بسیار بالا انجام می‌شود که نه تنها برای این خودروها بلکه برای سایر وسایل نقلیه که در مسیر هستند، خطر ایجاد می‌کنند و حتی منجر به واژگونی خودرو می‌شوند؛ لذا تورهای ایست بازرسی پلیس برای برخورد با آنها مستقر هستند اما تعقیب و گریز در جاده صورت نمی‌گیرد که برای دیگران خطری ایجاد نشود.

وی گفت: عمده‌ترین جرایم اقتصادی خوزستان در حوزه زمین خواری است که امسال در اهواز ۶۰ هکتار زمین رفع تصرف شده است.

منبع : مهر

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.