هزینه 200 میلیون تومانی آماده‌سازی هر واحد نهضت ملی مسکن

به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری ارز پرس، ابوالفضل نوروزی با بیان اینکه در 8 سال دولت قبل کسری جدی در بخش مسکن و تولید آن وجود داشت، اظهار کرد: مطالعات طرح جامع مسکن بازنگری شد و از سال 95 تا سال 1405 باید سالانه یک میلیون مسکن ساخته می‌شد، اما دولت تنها سالی 400 هزار مسکن ساخته شد و عملاً سالی حدود 600 هزار کسری مسکن وجود داشت.

وی با بیان این‌که در دولت قبل 2.5 میلیون واحد کسری داشتیم،  افزود: کار بزرگی برای جبران کسری مسکن در قالب ساخت 4 میلیون مسکن در آیتم‌های مختلف و در قالب یک برنامه جامع دقیق و منسجم توسط دولت سیزدهم انجام شد، توضیح داد: سیاستگذاری دولت سیزدهم برای بخش مسکن در قالب طرح حمایتی مسکن روستایی، بافت فرسوده و واحدهای خود مالکی در جریان است. در وزارت راه و شهرسازی ناظر به ساخت واحدهای مسکونی نهضت ملی هستیم و سهمیه هر استان نیز مشخص شده‌است. همه ساخت و سازها در قالب یک سامانه ثبت نام در مدل‌های مختلف آغاز شد.

وی با بیان اینکه در بخش حمایتی مسکن، پالایش متقاضیان به‌طور کامل انجام شد گفت: بعد از پالایش، فرآیند تأمین زمین انجام شد. هم‌اکنون 52 هزار هکتار زمین برای طرح نهضت ملی مسکن تامین شده است‌.

وی عملکرد دولت سیزدهم را در دو سال گذشته برای تأمین 4 هزار هکتار در مناطق شهری و روستایی، کاری بسیار بزرگ ارزیابی کرد و گفت: تأمین 4 هزار هکتار زمین برای واگذاری به مردم در 5 مرحله بررسی شد و در حال حاضر مشکل تأمین زمین همچنان داریم، چرا که در برخی از استان‌ها به‌دلیل شرایط توپوگرافی مانند کردستان و استان‌های شمالی کشور، میزان زمین بسیار کم بوده و نسبت به سایر بخش‌ها با مشکلات زیادی روبه‌رو هستیم.

نوروزی گفت: عملکرد ساخت بعد از مراحل تأمین زمین و آماده‌سازی زمین ارائه می‌شود. می‌توانستیم مانند دولت قبل با افتخار اعلام کنیم نخواهیم ساخت، اما شجاعانه اعلام کردیم که خواهیم ساخت و ادامه می‌دهیم.در حوزه آماده‌سازی با وجود تنگنای مالی بین 100 تا 200 میلیون برای هر واحد مسکونی هزینه آماده‌سازی صرف می‌شود و حدود 30 هزار هکتار زمین در مراحل آماده سازی است.

نوروزی بیان کرد: هر سه ماه یک‌بار گزارش‌ها اعلام می‌شود و تا به امروز 2 بار در سال 1402 گزارش ارائه داده‌ایم.

وی توضیح داد: بیش از یک و نیم میلیون واحد شروع شده که 25 درصد پیشرفت داشته است و در حوزه طرح‌های حمایتی زمین 99 ساله ارائه شده و تسهیلات با بازپرداخت 20 ساله انجام‌می‌شود. در مدل انبوه‌سازی حدود 500 هزار واحد مسکونی شروع شده که در مراحل مختلف تجهیزات کارگاه تا تحویل به متقاضیان و سفت‌کاری قرار دارد.

نوروزی افزود: در یک مدل زمین به مردم تحویل داده شده و مانند ساخت‌وسازهای بخش خصوصی با نظارت خود دولت و نظام مهندسی ساخته می‌شود و در شهرها به بیش از 400 هزار متقاضی زمین واگذار شده‌است.

وی با بیان اینکه تورم مسکن هم دولت گذشته افزایشی بوده است افزود: در حال حاضر تورم مسکن منفی است و ماه به ماه کاهشی می‌شود که این منفی بودن حاصل عملکرد واحدهای است که در حال ساخت است. اما این اقدام باید از دولت‌های قبل شروع می‌شد و ما تمام تلاش خود را می‌کنیم  که عرضه و تقاضا را به‌هم نزدیک کنیم. 

وی گفت: در بسیاری از شهرها از جمله بوشهر و مازندران به‌دلیل عدم تأمین زمین یا سایر موانع ممکن است در برخی از آیتم‌ها و طرح‌ها عقب باشیم، اما در حوزه نوسازی بافت‌های فرسوده و مسکن روستایی و یا ساخت مسکن توسط دستگاه‌ها از جمله نیروهای مسلح اقدامات خوبی شده‌ است. 

نوروزی افزود: در استان‌هایی از جمله لرستان، کردستان و یا شهرهای شمالی به‌شدت در تنگنا برای تأمین زمین هستیم چراکه بخش زیادی از این اراضی کشاورزی و باغ هستند که امکان تأمین زمین وجود ندارد.

مدیر کل دفتر اقتصاد مسکن در بخش دیگری از صبحت ها خود به مسکن مهر و تکمیل این واحدها اشاره کرد و افزود: 250 هزار واحد مسکن مهر که از 15 تا 16 سال قبل مانده‌بود و برخی از این افراد حتی اقساط خود را هم پرداخت می‌کردند نیز در دستور کار دولت سیزدهم قرار گرفت و این دولت موفق شد تا از 250 هزار واحد مسکونی مهر باقیمانده نزدبک به  110 هزار واحد مسکونی را تکمیل کرده و تحویل مردم بدهد. باقیمانده واحدها نیز پیشرفت فیزیکی بالایی دارند و تلاش می‌شود تا در این دولت تکمیل شوند.

نوروزی در خصوص تأمین منابع مالی تکمیل واحدهای باقیمانده مسکن مهر، گفت: تاکنون 10 هزار میلیارد تومان برای تکمیل واحدهای مسکن مهر تخصیص یافته که بخشی از آن منابع از محل منابع بازگشتی مسکن مهر و بخشی از طریق مولدسازی دارایی‌های خود وزارت راه و شهرسازی انجام شد. همچنین بخشی از تأمین منابع نیز از بودجه و مالیات حوزه مسکن و جریمه بانک‌ها باید تخصیص یابد.

انتهای پیام/

منبع : تسنیم

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.