کاهش اثرات مخرب پرتودرمانی در سرطان معده با دستاورد محققان ایرانی

به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری ارز پرس، علی‌رغم کاهش کلی وقوع سرطان معده در جهان، این سرطان هنوز پنجمین سرطان رایج و سومین علت مرگ‌ومیر ناشی از سرطان در جهان است. همچنین بررسی‌ها در ایران نشان داده‌اند که بدون در نظر گرفتن سرطان پوست، سرطان معده جزو 5 سرطان اول در بین مردان (اولین) و زنان (سومین) است.

پرتودرمانی یکی از روش‌های درمان سرطان است که تقریباً برای 50 درصد از بیماران سرطانی استفاده می‌شود. در دهه‌های اخیر، استفاده از ترکیباتی که بتوانند اثر پرتو یونیزان را بر بافت‌های سرطانی افزایش دهند همواره موضوع تحقیق و بررسی بوده است.

بوتئین متعلق به خانواده فلاونوئیدها است. این ترکیب در تعداد زیادی از گیاهان که برای درمان سرطان استفاده می‌شوند وجود دارد. عملکرد آنتی‌اکسیدانی، ضد سرطانی، ضددیابتی و ضد التهابی از جمله ویژگی‌های این ترکیب است.

در مطالعه تازه محققان مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران، استفاده از بوتئین به همراه پرتودهی در رده سلولی سرطان معده، باعث افزایش میزان آسیب‌های ایجاد شده در ماده وراثتی، افزایش میزان مرگ‌ومیر این سلول‌ها و نیز باعث اختلال در چرخه سلولی شده است.

از این رو، این ترکیب می‌تواند به عنوان یک حساس‌کننده پرتویی مطرح شود و بررسی‌های بیشتری در این زمینه انجام گیرد.

محققان مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران اعلام کردند که بوتئین می‌تواند اثرگذاریِ دُز مفید پرتودهی را در سرطان معده افزایش دهد و در نتیجه، اثر مخرب پرتودرمانی را کاهش دهد.

این نتایج براساس یافته‌های تز دکتری زهرا حبیبی کلیشمی با عنوان «مطالعه تأثیر تیمار ترکیبی بوتئین و پرتو ایکس بر روی رده سلولی سرطان معده، MKN_45» با راهنمایی دکتر بهرام گلیایی استاد مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران حاصل شده است.

انتهای پیام/

منبع : تسنیم

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.