پیش‌نویس قطعنامه الجزایر در شورای امنیت برای توقف کشتار در رفح

شورای امنیت در نیویورک به جلسه اضطراری و غیرعلنی که شامگاه سه‌شنبه به درخواست الجزایر برای بررسی کشتار رفح توسط رژیم صهیونیستی علیه اردوگاه آوارگان که در آن بیش از ۴۵ فلسطینی شهید شدند، پایان داد.

به گزارش ارز پرس، عمار بن جامع سفیر الجزایر در سازمان ملل متحد گفت که کشورش پیش‌نویس قطعنامه‌ای را درباره رفح در جنوب نوار غزه توزیع می‌کند که خواستار پایان دادن به «خصومت‌ها» است، بدون اینکه تاریخ رای‌گیری درباره آن مشخص شود.

سفیر الجزایر پس از خروج از جلسه در اظهارات کوتاهی به خبرنگاران توضیح داد: «امروز پیش‌نویس قطعنامه‌ای را درباره رفح توزیع خواهیم کرد. متنی کوتاه و قاطع خواهد بود که خواستار پایان دادن به کشتار در رفح است.»

منابع دیپلماتیک الجزایری تاکید کردند که در جریان این نشست بحث داغی صورت گرفت و فاش کردند که الجزایر قصد دارد بسته‌ای از گام‌هایی را در سطح شورای امنیت آغاز کند.

این منابع به العربی الجدید گفتند که سفیر الجزایر در سازمان ملل در این نشست «نارضایتی عمیق» کشورش و گروه عربی را از «سکوت شورای امنیت در قبال پایبند نبودن رژیم صهیونیستی به اجرای حکم دیوان بین‌المللی دادگستری برای توقف تهاجم به رفح ابراز کرد».

سفیر الجزایر خطاب به کشورهای عضو شورا گفت: «به ما بگویید که آیا بنیانگذاران سازمان ملل استثنایی برای اشغالگران اسرائیل در انتخاب پذیرفتن یا نپذیرفتن احکام دیوان قائل بوده‌اند؟»

به گفته منابع دیپلماتیک، سفیر بن جامع تاکید کرد که شورای امنیت موظف است در مورد اقداماتی که باید برای اجرای حکم اتخاذ شود، توصیه‌هایی ارائه یا تصمیم گیری کند و اکنون باید احترام به مشروعیت بین‌المللی را تضمین کند.

او اعضای شورا را به پذیرش «مسؤولیت خود در قبال اشغالگران صهیونیستی دعوت کرد که تصمیم گرفتند به دادگاه با خونریزی پاسخ دهند.

وی تاکید کرد که اشغالگران اسرائیل نباید استثنا باشند.

پیش از این نیکلاس دوریویر، سفیر فرانسه در سازمان ملل متحد، بر لزوم حرکت شورای امنیت برای توقف جنگ در رفح و برداشتن گام‌های واقعی در این زمینه تاکید کرده بود.

اظهارات این دیپلمات فرانسوی پیش از ورود وی به جلسه بیان شد.

سفیر فرانسه گفت: این دیدار ضروری است و در زمان لازم برگزار می‌شود و فرانسه با فشار بر این موضوع، خواستار آتش‌بس فوری و آزادی بدون قید و شرط اسیران صهیونیست است.

وی بر نیاز به ورود کمک‌های بشردوستانه به رفح در مقیاس وسیع و بیشترین تعداد ممکن از گذرگاه‌ها تاکید کرد.

سفیر فرانسه تصریح کرد: نیازها بسیار زیاد است و سازمان ملل به صراحت به ما در مورد مشکلات دسترسی و رساندن کمک‌ها هشدار داده بود و اولویت باید با توزیع کمک‌ها از طریق مسیرهای زمینی باشد، حتی اگر فعال شدن کریدور دریایی خبر خوبی باشد.

دوریویر تاکید کرد: شورای امنیت باید مسؤولیت خود را بپذیرد و گام‌های فوری بردارد که به سازمان ملل اجازه می‌دهد تا به طور کامل وظایف خود را در نوار غزه انجام دهد تا نیازهای مستقیم مردم را پوشش دهد و فلسطینی‌ها را برای حکمرانی در غزه قادر سازد؛ غزه‌ای که بخشی جدایی ناپذیر از کشور آنها خواهد بود، در غیر این صورت، ما به حرکت از یک بحران به بحران دیگر ادامه خواهیم داد.

وی افزود: فرانسه به ساختن کشوری برای فلسطینی‌ها و تضمین‌های امنیتی برای اسرائیل متعهد باقی خواهد ماند و زمان آن فرا رسیده است که این شورا اقدام کند و قطعنامه جدیدی اتخاذ کند.

در همین زمینه، فرانسه هفته‌ها است روی تهیه پیش‌نویس قطعنامه درباره غزه و وضعیت باریکه پس از پایان جنگ کار می‌کند.

یک منبع دیپلماتیک غربی در شورای امنیت رد کرد که فرانسه این پیش‌نویس را به زودی برای رأی گیری به شورای امنیت ارائه کند و وی اشاره کرد که موضع آمریکا «هنوز سفت و سخت است».

نماینده فرانسوی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره مذاکرات مربوط به پیش‌نویس فرانسه گفت: همانطور که می‌دانید این پیش‌نویس کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت را پوشش می‌دهد، بنابراین فکر می‌کنم به بحث ادامه خواهیم داد تا به شورای امنیت امکان تدوین چارچوبی برای راه حل سیاسی داده شود. آنچه ما اکنون از آن صحبت می‌کنیم وضعیت اضطراری در رفح پس از حملات بی‌هدف روز یکشنبه است.

وی افزود: منظور من در مورد نیاز شورای امنیت به اتخاذ تدابیر لازم برای توقف اقدامات نظامی در رفح و اجرا یا مشارکت در اجرای آن چیزی است که دادگاه بین‌المللی دادگستری در پایان هفته گذشته درخواست کرده بود. موضوع مرگ و زندگی است... من معتقدم که شورای امنیت نمی‌تواند فقط حرف بزند باید دست به کار شود و گام عملی بردارد.

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.