هشدارهای پلیس فتا در مورد نصب بدافزار روی تلفن همراه

سرهنگ جواد مختاررضایی، معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس فتا فراجا، در گفتگو با سرویس‌خبری مهر، نسبت به گسترش بدافزارهایی که در قالب برنامه‌های جعلی بانکی، عکس یا فایل الکترونیکی منتشر می‌شوند هشدار داد و گفت: نصب حتی یک برنامه آلوده می‌تواند کنترل کامل گوشی را در اختیار مجرمان سایبری قرار دهد. سرعت عمل کاربران در دقایق اولیه، مهم‌ترین عامل برای جلوگیری از سرقت اطلاعات است.

وی افزود: شهروندان در صورت نصب اشتباهی یک برنامه مشکوک، باید اقدامات زیر را به‌صورت فوری انجام دهند:

قطع دسترسی اینترنت و شبکه:

گوشی را در حالت پرواز (Airplane Mode) قرار دهید و در صورت امکان سیم‌کارت را موقتاً خارج کنید تا ارتباط بدافزار با سرور مهاجم قطع شود.

حذف برنامه آلوده:

از مسیر تنظیمات → برنامه‌ها (Settings → Apps) وارد فهرست شوید، برنامه مشکوک را انتخاب و حذف نصب (Uninstall) کنید.

در صورت غیرفعال بودن گزینه حذف، وارد مسیر تنظیمات → امنیت → Device Admin Apps شده، دسترسی مدیریتی برنامه را لغو و سپس آن را حذف کنید.

بازبینی نشست‌ها و دسترسی‌ها:

در پیام‌رسان‌ها و حساب‌های آنلاین، بخش Active Sessions / Devices را بررسی و نشست‌های ناشناس را حذف (Log out) کنید.

در بخش Permission Manager دسترسی برنامه‌ها به پیامک، دوربین و حافظه را کنترل کرده و دسترسی‌های غیرضروری را لغو کنید.

تغییر رمز و ایمن‌سازی حساب‌ها:

رمز عبور حساب‌های بانکی، ایمیل و شبکه‌های اجتماعی را تغییر داده و احراز هویت دومرحله‌ای (2FA) را فعال کنید. در صورت مشاهده برداشت یا تراکنش مشکوک، حساب بانکی را فوراً مسدود کنید.

اسکن نهایی با آنتی‌ویروس معتبر:

گوشی را با نرم‌افزارهای امنیتی معتبر و به‌روز اسکن کنید و در صورت تداوم رفتار غیرعادی، تنظیمات کارخانه (Factory Reset) را انجام دهید.

سرهنگ مختاررضایی تأکید کرد: گزارش سریع موارد مشکوک از طریق سایت پلیس فتا به نشانی fata.gov.ir و شماره ۰۹۶۳۸۰، علاوه بر جلوگیری از تکرار جرم، به شناسایی منبع بدافزار نیز کمک می‌کند.

وی ادامه داد: دقت داشته باشید برخی از بدافزارها بلافاصله پس از نصب، در پس‌زمینه تلفن همراه فعال می‌شوند و ممکن است در فهرست معمول برنامه‌ها یا تنظیمات دسترسی گوشی قابل مشاهده نباشند. این نوع برنامه‌ها معمولاً تنها از طریق نرم‌افزارهای تخصصی بررسی و شناسایی بدافزار قابل تشخیص هستند.

سرهنگ مختار رضایی تصریح کرد: بنابراین هنگام حذف برنامه‌های مشکوک، باید با دقت کامل عمل کنید و پس از حذف، گوشی را با آنتی‌ویروس معتبر یا ابزار امنیتی رسمی اسکن کنید تا مطمئن شوید اثری از بدافزار در سیستم باقی نمانده است.

توصیه نهایی پلیس فتا

وی تاکید کرد: نرم‌افزارها را فقط از مارکت‌های رسمی مانند Google Play، App Store، بازار یا مایکت دانلود کنید. روی هیچ لینک ناشناس در پیامک یا پیام‌رسان‌ها کلیک نکنید، حتی اگر از طرف آشنایان ارسال شده باشد. برای ابلاغیه‌های قضائی و خدمات دولتی، صرفاً از سامانه‌های رسمی دستگاه مربوطه استفاده کنید.

سرهنگ مختاررضایی در پایان گفت: هوشیاری، واکنش سریع و گزارش فوری به پلیس فتا سه عامل کلیدی برای جلوگیری از خسارت مالی و حفظ امنیت سایبری کاربران است.

منبع : مهر

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.